Петър Стоянов: Омерзен съм от злобните интернет писания на врагове и "приятели"



Аз съм и ще остана седесар, а старите лидери няма защо да се сърдят на тези, които обещават това, което те не успяха да свършат за 23 години. Това се посочва в изявление на Петър Стоянов, президент на Република България от 1997 до 2002 година до агенция "Фокус".

“Oмерзен съм от злобните интернет писания на врагове и "приятели" през последните дни - всички до едно лъжливи или свърхтендециозни. Върхът е наглата лъжа, че дъщеря ми Фани е съучредител на "България без цензура", посочва Стоянов.

По-рано тази седмица Петър Стоянов коментира пред бТВ, че лидерите на традиционните български партии няма какво да се сърдят на новия политик Николай Бареков, а е трябвало да направят това, което обещава да направи той. Думите му предизвикаха полемика за отношението му към новата партия ”България без цензура”. Освен това по време на учредяването й присъства бившият командващ на силите на НАТО в Европа генерал Уесли Кларк, който бе свързан с президента Стоянов.

”Да, Уесли Кларк е член на съветническия борд на Центъра за глобален диалог-Виена (както вероятно и на дузина други подобни бордове), но никога и по никакъв повод не съм говорил с него да помага на която и да е българска партия - казах го ясно в интервюто си, казвам го и сега”, посочи Стоянов, който стои зад Центъра за глобален диалог-Виена.

"Това е, другите лъжи със сигурност ще бъдат опровергани от бъдещето, както се е случвало винаги досега. Мъчно ми е само за старите седесари, които днес получават единствено интриги и самоубийствени битки", заявява още Петър Стоянов.