Шест знаменитости на Алеята на позора

Скандалът с комика Бил Козби, който е обвинен в сексуално насилие от трийсетина жени, след като призна, че е дрогирал поне едно момиче, за да се възползва сексуално от него, се разгаря с пълна сила.

Миналата седмица съдия от съд във Филаделфия, Пенсилвания, вдигна тайната от едно от показанията на Козби, в което признава през 2005 г., че е купил силно успокоително с намерение да го дава на млади жени, за да прави секс с тях. В него той признава още, че през 1976 г. е имал сексуален контакт с поне едно момиче.

В момента около 30 жени в САЩ обвиняват Козби в сексуално посегателство, а някои и в изнасилване, след като тайно им е бил даден наркотик, за да не оказват съпротива. Някои от тях при това са били непълнолетни.

В отговор на признанието в комплекса Disney World бе премахната бронзовата статуя на Козби. Благотворителна група срещу сексуалните престъпления пък апелира към Белия дом да си вземе президентския медал за свобода, връчен на актьора.

Телевизиите спряха повторенията на прочутото му шоу, а някои защитници на гражданските права призоваха за премахване на звездата му от Алеята на славата в Холивуд.

На фона на тези призиви главният изпълнителен директор на Холивудската търговска камара Лерон Гублер каза, че такова нещо няма да се случи. Мнението му не изненада за никого, тъй като има още десетки знаменитости, заслужаващи да бъдат лишени от почести.

Те са богати, известни и скандални, но също както обикновените хора отговарят за действията си през закона. Когато знаменитостите престъпват правилата, те си получават заслуженото.

Ето най-фрапантните случаи:

Чарли Шийн прострелва годеницата си Кели Престън
За никого не е изненада, че скандалният актьор Чарли Шийн също има история с насилие над жени. През 1990 година, още докато е сгоден за бъдещата съпруга на Джон Траволта – Кели Престън, той я прострелва „неволно“ в ръката.
Актрисата прекарва няколко месеца в болницата и въпреки годежния пръстен с 2,5 каратов диамант, решава, че е по-безопасно да е надалеч от Шийн.
Скоро след това се омъжва и за гореспоменатия му колега, с когото до този момент я е свързвало единствено платонично приятелство.
И до днес „Чичо Чарли“ твърди, че няма вина за случката.

Шон Конъри би зашлевил жена, ако я намира за непоносима и истерична
Актьорът, известен най-вече с ролята си във филмите за прочутия Агент 007, не се слави като джентълмен в реалния живот.
В интервю за списание Playboy от 1965 г. Конъри казва: „Аз не мисля, че има нещо лошо в това да удариш жена. Шамарът е оправдан, ако всички други възможности не са помогнали, а преди това е имало хиляди предупреждения. Аз бих го направил, ако една жена е кучка, истерична или непоносима“.
По този повод Конъри твърди, че думите му са извадени от контекста.

Майк Тайсън лежи в затвора за изнасилване
Звяра, Железния Майк, най-лошият мъж на планетата…Тайсън има много прякори. След като най-после се измъкна от дрогата, сега Майк е нов човек. Вдъхновява младежи, прави собствено шоу, в което разказва историята си, грижи се за семейството си, дори записа песен с Мадона.
Всичко обаче помнят историята от 1991 г., когато Тайсън е арестуван за изнасилването на 18-годишната Дезире Уошингтън. По-късно той бе осъден на шест години затвор, но излежава само три от тях.
Преди години в интервю бившата му съпруга актрисата Робин Гивънс разкри детайлни подробности за брака си с боксьора. Съвместният си живот с Тайсън тя описва като „изтезание, истински ад и най-лошото от всичко, което бих могла да си представя“.

Роман Полански години наред бяха от правосъдието
Носителят на редица филмови награди, сред които „Златен Глобус“ и „Оскар“ Роман Полански бе арестуван през 2009 година за изнасилване на 13-годишно момиче. Инцидентът се случва през далечната 1977 година по време на фотосесия за френския Vogue.
Наскоро САЩ поискаха Полша да екстрадира режисьора, след като той се призна за виновен за секс с 13-годишната Саманта Гаймер, но напусна страната, преди да бъде осъден. Властите в Полша го разпитаха, но след това го освободиха.
Неговите адвокати са поискали ново изслушване на делото по процедурни причини, но съдия от Лос Анджелис отказа да отвори делото отново.
Миналата година Саманта Геймър издаде мемоарна книга под названието „Момиче. Живот, изживян в сянката на Роман Полански“.

Състезателят по американски футбол О Джей Симпсън обвинен за смъртта на бившата си съпруга
През 2008 една от най-големите звезди на американски футбол О Джей Симпсън бе осъден на 15 години затвор в Лас Вегас, щата Невада, за въоръжен грабеж. Преди да чуе присъдата, О Джей Симпсън поднесе своите извинения пред съда в Нeвада за извършения въоръжен грабеж в Лас Вегас и каза, че никога „не е имал намерение да причини зло на когото и да е било“. Според обвинението на 13 септември 2007 година О Джей Симпсън и още петима мъже са нахлули в хотел-казино в Лас Вегас и под заплахата с оръжие са откраднали спортни сувенири от препродавачи.
През 1995 година Симпсън бе обвинен за смъртта на бившата си съпруга Никол Браун и нейния приятел и процесът предизвика огромен интерес в Америка и различни мнения сред черните и белите жители на САЩ. Две години по-късно О Джей Симпсън бе признат за виновен в граждански процес за смъртта на Никол Браун и нейния приятел и осъден да изплати 33 милиона долара обезщетение на техните семейства. Бившият футболист така и не плати тази сума.
През 2006 година Симпсън отново предизвика противоречиви реакции с публикуването на книгата си „Ако бях направил това“, в която излага своята теория за смъртта на бившата си съпруга Никол и на нейния приятел.