Путин към Буш: Моето куче е по-силно от твоето

Бившият американски президент Джордж Буш младши /2001-2009/ тези дни си спомни за путинската дипломация в стил "моето куче е по-силно".

На всички е известна прочутата фраза на Буш, че е успял да разгадае душата на Путин, когато се е вгледал в неговите очи. Е, сега стана ясно, че той е почувствал и неговото куче, пише "Ню Йорк Таймс".

По време на среща с участниците в програмата Presidential Leadership Scholars, състояла се миналия четвъртък в президентския център "Буш" в Далас, бившият стопанин на Белия дом отново сподели спомените как е запознал Путин със своя шотландски териер Барни.

"Езикът на тялото му сякаш казваше: "И ти наричаш това куче?", сподели Буш младши за своя руски колега. По-късно по време на визитата му в Москва Путин го запознава със своя домашен питомец - "страшен черен лабрадор". "По-голям, по-силен и по-бърз от Барни", спомня си думите на Путин Буш.

"Тогава разбрах много неща за Путин. Моето куче е по-голямо от твоето. Урокът е следният: внимателно слушайте, какво казват другите, не бързайте да правите необосновани изводи за техните чувства, първоначално им дайте възможност да се изкажат", заяви Буш. 

Без да има влияние върху световните процеси българският рапър Ицо Хазарта също каза или по-скоро изпя нещо подобно в словесната си война с Криско: "Започни добре - хип-хопът ми е много по-добър от хип-хопа ти!"