Намалиха три пъти глобата на бит от озеленител след кавга за стар орех

Възмутеният гражданин, който се опълчи срещу служители на „Вектор“ за това, че режат засадения от баща му орех, окончателно се сдоби със 100 лева глоба. Той, както и нервен работник на фирмата, стигнаха до съд за дребно хулиганство, след като си размениха словесни и физически удари.
Драмата била, че човекът имал сантиментални чувства към ореха, а по сигнал на дружеството в района кметът Пламен Стоилов разпоредил проверка на дървото. Оказало се, че то е опасно и трябвало да се отсече. С тази задача екип на „Вектор“ отишъл преди обед на 10 юни в района на ул.“Алеи Освобождение“ 14. Работата им обаче искрено възмутила 44-годишния гражданин и при шума на резачки той нарекъл служителите на фирмата „помияри, селяни и селяндури“. Получил обяснение, че дървото се реже след издадено предписание. Докато хората обяснявали на гневния мъж процедурата около разрешението за отсичане на ореха, 60-годишен служител на фирмата изненадващо му ударил един юмрук в лицето. От удара му се счупила част от коронката на един от зъбите. Работникът взел от земята отсечен клон, вероятно с намерението да продължи разправията, но бил възпрян от колегите си, с което инцидента приключил. 
Двамата участници в кавгата се изправиха пред Русенския районен съд и бяха глобени с по 300 лева. Гражданинът обаче оспори санкцията, като категорично заяви, че не вижда причина да бъде наказан. Окръжният съд сметна, че той импулсивно и воден от емоции е реагирал остро срещу служителите на фирмата и прецени, че глобата му трябва да бъде намалена на 100 лева. Наказанието на работника от „Вектор“ със съдебно минало бе потвърдено. Решението е окончателно.