Двама кандидати да доизградят подземния паркинг на Доходното

Двама са кандидатите по повторно обявената обществена поръчка за доизграждане на подземния паркинг на Доходното здание. Това стана ясно вчера при публичното отваряне на офертите. До втория опит с поръчката се стигна, след като при предходната процедура единственият кандидат дружество „Русчук 13“ не представи всички необходими документи в срок и се наложи тя да бъде отменена.
 Първият кандидат сега е ДЗЗД „Интис - Бул“, която включва русенската строителна фирма „Интис“ и софийската „Булстрой Груп“. Първата е с управител Светослав Йончев, а втората се управлява от Георги Евтимов. 
Другият кандидат по поръчката е ДЗЗД „Русчук 2015“,  която включва три фирми. Първата е софийската „Екса“, която основно се занимава със строителство и е с управители Константин и Вася Пееви. Прави впечатление, че фирмата беше единият от съдружниците и в ДЗЗД „Русчук 13“. Софийската „Екста“, която е с широк предмет на дейност и с управител Магдалена Цанова“, е втората фирма, а третата е русенската „Новикон“, която основно се занимава със строителство. 
Повторната обявена поръчка този път е за по-голяма сума - 611 780 лева, тъй като на сесията през май съветниците одобриха предложението на кмета Пламен Стоилов за увеличаване на средствата за строителството с още 113 000 лв. Срокът за изпълнение е 3 месеца. 
Поръчката предвижда строително-монтажни дейности за довършване на обществения паркинг като първи етап от бъдещ търговско-административен комплекс, както и на връзката му със съседните блокове на Театралния комплекс и съседните улици. До момента са изпълнени в груб строеж до кота нула подземните нива на комплекса и двупосочната рампа към тях. Строежът е замразен, защитен и обезопасен.
Подземният паркинг ще осигури 58 паркоместа за автомобили и 8 места за велосипеди, разположени на две подземни нива.