10 фирми кандидатстват за надзор на ремонта на Писанския мост

Ценовите оферти на 10 фирми, които искат да надзирават предстоящия ремонт на моста над река Бели Лом край Писанец по пътя Русе-Разград, бяха отворени в Агенция „Пътна инфраструктура“. Съоръжението е в лошо състояние, установени са редица проблеми и се налагат ремонтни дейности за 5 млн. лева, като на 23 юни ще се разбере и кои са кандидатите за самия ремонт на Писанския мост. 
Първата фирма, която иска да надзирава ремонта, е габровската „Консулт инженеринг“ ЕООД с управител Симеон Вълков и широк спектър на дейност. Другият кандидат е варненската „Инжконсултпроект“, която се занимава с архитектурни и инженерни дейности, а нейни управители са Ганка и Иван Колелиеви. Пловдивската „Пловдивинвест“ ООД с управители Димитър Попов и Петър Ангелов и с широк предмет на дейност също е сред кандидатите да надзирават ремонта на един от най-високите мостове на Балканите. Четвъртият кандидат е обединение „Рубикон - ЕН АР 1“, което включва варненската „Рубикон инженеринг“ с управител Севдалин Вълнаров и хасковската „ЕН АР консулт“ с управител Богдана Хасърджиева. Варненската фирма „Три Ес“ с управител Веселин Попов също е сред кандидатите. Шестият подал оферти по поръчката е „Трафик холдинг“ със седалище в Аксаково и управител Николай Димитров. Тя се занимава с инженерни дейности и технически консултации. Софийските „Трансконсулт БГ“, „Пътконсулт 2000“ и „Геоексперт България“ с предмет на дейност архитектурни и инженерни дейности и технически консултации са съответно седмата, осмата и деветата фирма, подали оферти по поръчката. Последният десети кандидат е софийската „Пътинвест Инженеринг“. Тя е с управител Валентин Зарев и се занимава с архитектурни и инженерни дейности. 
Прогнозната стойност по поръчката за строителен надзор за ремонта на моста е 125 000 лева без ДДС, а крайният срок за изпълнение е 11 месеца или 330 дни.