Съдът поряза опита на ветовските съветници да извият ръцете на кмета

Опитът на общинските съветници във Ветово да извият ръцете на кмета Георги Георгиев, като създадат дружество „Бизнес парк Ветово“ ЕООД и съсредоточат в него най-привлекателните общински имоти, катастрофира в съда.
Решението на местните избраници бе взето на изнесено заседание в морския курорт „Св.св.Константин и Елена“. Според замисъла новата фирма трябваше да  придобие около 2000 дка имоти от бившето военно поделение, които да отдава под наем и да се разпорежда със собствеността и приходите както прецени. За управител бе назначен бившият общински служител Пламен Пенчев, а за да се завърти колелото, бе решено „Бизнес парк Ветово“ да получи 30 000 лева безлихвен заем от „Ветовска гора“, чийто прокурист е бившият зам.-кмет на Ветово Димитър Денев.
Точно това решение бе анулирано от Административния съд, който се произнесе по заведеното от кмета Георгиев дело. Съдът посочва ред допуснати нарушения при вземането му, а макар че подлежи на обжалване, вчерашното решение означава, че поне до края на този управленски цикъл, който изтича през октомври, „Бизнес парк Ветово“ няма как да бъде създаден.