„Дунав“ с допълнителна отборна премия за купата

Кметът на Русе Пламен Стоилов възнагради вчера футболистите и треньорския щаб на „Дунав“ с отборна премия от 5000 лева. Той посрещна новите носители на купата на Аматьорската лига, които спечелиха отличието след победа с 4:2 нас „Сливнишки герой“ на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. 
„Благодаря на футболистите, на клубната управа, на треньорския щаб и на изстрадалата в предишните години, но все така вярна агитка. Вашите успехи са доказателство за възраждането на русенския футбол. Освен това съм впечатлен от начина, по който побеждавахте през сезона - с красива, майсторска и вдъхновена игра. В „Б“ група със сигурност ще е по-трудно, просто трябва да си повярвате повече“, обърна се кметът към своите гости.
Той допълни, че „Дунав“ лежи на сърцето му от времето, когато гледал като дете мача срещу „Рома“ на препълнения до краен предел Градски стадион.
„Оттогава минаха много години, но възходът на отбора сега ни изпълва с големи и нови надежди. Основната цел пред „Дунав“ е „А“ група. Тази цел обаче трябва да се преследва много внимателно и умно, защото никак няма да е добре, ако отборът влезе в елита, а на следващия сезон веднага изпадне във втория ешелон. Ето защо мисля, че „Дунав“ трябва да се развива като перспективен и траен проект като в Разград и Ловеч. Общината ще направим всичко възможно, за до помогне за формиране на добър клубен бюджет. В същото време ще продължаваме да работим за ангажиране на генерален спонсор. Убеден съм, че през следващия сезон ще се радваме на нови успехи“, заяви Пламен Стоилов. 
Старши треньорът Веселин Великов благодари за подкрепата на общината и поздрави футболистите си.
„За мене те са героите“, каза Великов по адрес на момчетата и подари на кмета златен медал от турнира за аматьорската купа. 
На срещата присъстваха треньорите в школата Емил Иванов и Драгомир Григоров. Иванов също отчете ролята на Общината с помощта за отбора на юношите до 17 години и благодари персонално на зам.-кмета Иван Григоров. Иванов обясни, че старши треньорът на представителния отбор Веско Великов непрекъснато се интересува от развитието на младите играчи и помага със съвети.
В знак на съпричастие към школата кметът връчи на Иванов и Драго Григоров по 1000 лева за отборите с момчета до 17 и 15 години.
Лепта за школата имаше и от агитката на мача със „Сливнишки герой“. Оказа се, че феновете заделили според възможностите си известна сума, предназначена за покупка на топки. Емил Иванов и Драго Григоров получиха фенското дарение от пресаташето на „Дунав“ Андрей Кючуков.