Васил Михайлов идва с юбилеен спектакъл на Театъра на армията

Спектакъл, създаден специално за 75-годишнината на обичания български актьор със звездна слава Васил Михайлов, ще гледат русенци на 20 май. Тогава в града ще гостува Театърът на армията с представлението „Завещанието на целомъдрения женкар“ от младия руски драматург Анатолий Крим. Заедно с прочутия актьор на сцената ще излязат и младите, но вече нашумели имена като Тигран Торосян и Леонид Йовчев, парнират им Гергана Данданова и Лидия Инджова. Режисьор на постановката е друг известен актьор - Ивайло Христов. 
Театралният маратон, който е посветен на Деня на славянската писменост и българската култура, продължава на 21 май от 19 ч с Гоголевия „Ревизор“ с Иван Бърнев в ролята на Хлестаков. На 25 май публиката ще види на Голяма сцена „Вечеря за глупаци“ - заглавие, което вече пета година продължава да се радва на успех на русенска сцена, с Христо Гърбов в главната роля. Същата вечер, но в камерна зала „Слави Шкаров“, актьорът Николай Урумов ще представи своя нов моноспектакъл „Ти си жена, аз съм мъж - желанията ни са еднакви“, създаден на сцената на театър „Йордан Йовков“ в Добрич. Това е разказ за преживелиците на един нашенец в днешно време - разказ, изпълнен с много смях, но и горчивина.
Отпада обявената за 27 май в зала „Слави Шкаров“ румънска комедия „Имате ли мъртвец за продан“. Ден по-късно зрителите ще видят и най-новата засега премиера - театрално-танцовия спектакъл „Шибил“.