Да закопчеем дома и гардероба с фантазия

Пъстри цветове, разнообразна форма и големина и какви ли не весели фигурки и елементи върху тях. Копчетата, които се предлагат по магазините в днешно време, са далеч от стандартите на миналото и понякога се отличават с чудноват вид. Е, не е необходимо заради многоликите кръгли приспособления човек да се преквалифицира в шивач. Но пък може да помисли как да поосвежи интериора вкъщи и да внесе често търсената нотка на индивидуалност на дома. Колкото и дребни и незначителни да изглеждат, всъщност копчетата могат да бъдат пръв помощник в тази кауза.
Когато магазинът мълчи, дизайнерът у човека проговаря
Много често предлаганите по специализирани хипермаркети и прехвалени магазини мебели и аксесоари за дома не са това, което човек желае. Все нещо у търсената стока липсва или не може да се открие такава, каквато е във фантазиите и представите. Понякога е нужно съвсем малко купешката мебел да се пипне и тя да добие желания външен вид. Преобразяване може да се постигне и на старите и вече поомръзнали вещи в дома. Така например скучните пердета, които грижливо отговарят на предназначението си и когато е необходимо скриват дома от околния свят, могат да придобият блясък и да направят атмосферата в стаята нестандартна и разчупена. Пришиването на копчета към пердетата и завесите гарантира този резултат, но тяхното поставяне първо трябва да е добре обмислено. За предпочитане е човек да избере огледални части от пердето, които да осее с малките кръгли приспособления. Не е добре те да се разположат по целия плат, тъй като рискът от претрупване е неизбежен. Особено подходящо е, ако пердето е едноцветно и тъмно, то да бъде украсено с копчета с различна големина, като се избере цвят, който присъства в интериора на стаята. Това може да бъде нюансът на дивана, килима или пък цветя на тапетите или боята на стените. Идеята за разчупване на завесите е много подходяща за по-щурите и пъстри стаи, където човек може да прояви повече творчество. Това са например детските стаи, където цветовете и настроението, което носят, никога не са излишни.
Всъщност стаята на малчуганите, а защо не и спалнята на родителите,
може да заблести с нестадартни нощни лампи
Върху едноцветните настолни лампи могат да се пришият копчета в по-тъмен или по-светъл нюанс от този на самата лампа и така тя да стане по-свежа и от нея да лъха настроение. По-сръчните експериментатори и любители на метода „направи си сам“ пък могат изцяло да премахнат плата или материята, която обгръща лампата, и вместо нея да поставят едно до друго разнообразни копчета. Веселите кръгли елементи с успех могат да внесат още повече настроение и усмивки по рамките на снимки. Предлагането на рамки е доста разнообразно, но въпреки това нотка индивидуалност никога не е излишна. Не само едноцветните, но и пъстрите аксесоари за увековечаване на снимки могат да се аранжират със залепянето на подходящи копчета в различни форми и да съживят фотографията. Същото важи и за часовника. Само с махане на стъкления капак и нареждане на цветни копчета по циферблата, резултатът бързо е налице.
Копчетата
съживяват и изморените от носене дрехи и обувки
Колкото и човек да пази и да се грижи за любимите си дрехи и аксесоари, с течение на времето и честите носения те започват да губят своята неповторимост. А безспорно в днешно време пазарът е залят с некачествени стоки, които на витрината изглеждат главозамайващо, но само след няколко обличания очарованието им остава в миналото. Това важи в пълна сила за облеклата с апликации, камъчета, мъниста и други подобни украшения, които се поддават на пране и често се разшиват или отлепят. Няколко бода с иглата могат отново да съживят любимите дрехи. На мястото на изгубените след носене и пране декорации могат да се пришият подходящи копчета и така дрехата отново да придобие пълен блясък. Колан, облепен или пришит с копчета, също е свежа идея, която може да вдъхне доза ексцентричност и артистичност на всеки тоалет.
Често най-тежки са пораженията по обувките дори само след няколко обувания и кратка разходка по улиците. Набралите популярност и симпатии през последните години украсени с мъниста и шарени декорации обувки, бързо могат да се поправят от сръчни ръце с помощта на копчета. Същото важи и за скучните едноцветни обувки, които вече са поомръзнали и човек иска да им вдъхне малко свежест. Това лесно може да стане с помощта на копчета. Малките кръгчета са особено ценни и при изработката на нестандартни бижута. Вместо метални дрънкулки и стъкълца, гривните и колиетата могат да заблестят с пъстри и екстравагантни копчета. Ръчно измайстореното бижу може и да се използва като персонален нестандартен подарък за близък човек.