Данъчната отстъпка ще важи за сгрешените декларации

Всички, които са декларирали данъци по сгрешената служебна бележка, която допреди два дни можеше да се свали от сайта на НАП, ще могат да ползват отстъпката от 5% дори ако подадат документите след 10 февруари, съобщиха от приходната агенция. Над 10 000 българи са подали до момента декларации и са обявили извънтрудови доходи от миналата година. 1500 от тях са подали сбъркани и на практика неверни декларации. Не защото са излъгали съзнателно, а защото техният работодател е попълнил и издал служебна бележка по сгрешен от приходната агенция образец. Сега тези хора ще трябва да подадат коригираща декларация с нова служебна бележка по вече поправения образец.
Има подадени декларации, които са вярно попълнени, независимо че бележката е сгрешена. Подателите им не трябва да правят нищо. Тези, които са сгрешили данъчната декларация, ще бъдат уведомени своевременно от НАП, за да могат да подадат документа отново.
Отстъпка от 5% при подаване на данъчна декларация до 10 февруари ще може да се ползва и след тази дата от хората, които не са успели да попълнят нова навреме.