Румънската част на Дунав мост в ремонт за 10 милиона евро

Ремонтът за 10 млн. евро на румънската част на Дунав мост трябва да приключи до 15 декември. Това стана ясно на първата работна среща между областния управител Стефко Бурджиев и неговия заместник Явор Янчев с представители на българските и румънските институции, които имат отношение към ремонта. 
Според условията на договора освен да ремонтира и укрепи моста, фирмата изпълнител Consortium Collini Lavori SpA-Tecnic Consulting трябва да рехабилитира и пътищата за достъп до митническите пунктове, като тя се е ангажирала с крайната дата на ремонта - 15 декември. 
На срещата беше обсъдена организацията на трафика по Дунав мост, за да не се затруднява свободното преминаване на пътници и товари. Фирмата изпълнител трябва да изготви цялостен график, в който да се посочат отделните етапи на проекта и сроковете за тяхното изпълнение. Освен това в района на Дунав мост ще бъдат поставени указателни табели за ремонта. Предстои и пресконференция, на която областният управител и префектът на румънския регион ще дадат повече информация за предстоящите ремонтни дейности.
Следващата седмица Бурджиев и префектът на Гюргево Нина Кришу ще подпишат протокол с взетите решения за организацията на работа и движение на Дунав мост.