ГЕРБ поиска незабавната оставка на председателя на Фонда за лечение на деца

От ГЕРБ поискаха незабавната оставка на председателя на Фонда за лечение на деца заради многобройни сигнали за нарушения.
Бившият председател на Обществения съвет на Фонда Калин Каменов каза, че е лъжа, че има увеличение на броя на децата, които са одобрени за лечение. В последния месец са одобрени 38 деца, а по негово време са одобрявали между 50 и 80 деца на месец:
Винаги се дава, от няколко месеца, приоритет на децата на приятели, на колеги и на близки, което красноречиво показва как се работи във Фонда.
Имало данни и съмнения, че във Фонда са назначени като експерти хора, които са в конфликт на интереси с представители на български и чуждестранни клиники, в които се изпращат български деца. Каменов посочи, че френска клиника, в която се лекуват български деца, отказва да извършва медицински интервенции, защото Фондът не е плащал за лечение през последните месеци.
Десислава Атанасова призова за бързо приключване на започналата проверка във Фонда като заяви: "Надявам се, че всички данни, които се изнасят в публичното пространство от Обществения съвет и от всички родители на тези деца трябва да бъдат взети под внимание. Очаквам едно единствено адекватно решение, очаквам оставка на Ива Станкова."