17-годишен вади пищов на служител от паяка

17-годишен извадил пистолет срещу служител от паяка и започнал да го псува. След появата на полицай малкият курназлия избягал с кола, но скоро бил заловен.
Във вторник в 11 часа репатриращият автомобил на общинското предприятие „Комунални дейности“ се натъкнал на неправилно паркиран в началото на Парка на младежта опел. От колата излязъл младеж, който започнал да обижда униформения, показал му среден пръст, а накрая насочил към него пистолет. 
Полицаят от екипа бил наоколо и щом тръгнал към опела, водачът в колата запалил двигателя, спътникът му се метнал на предната седалка и двамата отпрашили със състезателна скорост.
След подаден сигнал по радиостанцията бегълците били спрени от патрул на Второ РПУ. Оказало се, че зад волана е правоспособен младеж на 18 години, а до него седял нервният му 17-годишен приятел. Двамата били отведени в управлението, където се установило, че пистолетът е пластмасова играчка, но това не личи от пръв поглед, още повече от няколко метра разстояние.
По случая е образувано бързо производство срещу тийнейджъра за обиди, непристойно поведение и насочване на пистолет срещу длъжностно лице.