Спряха обществената поръчка за подземния паркинг на Доходното

Процедурата за възлагане на обществената поръчка за строителство на подземния паркинг на Доходното беше прекратена. Това реши специална комисия, назначена със заповед на кмета Пламен Стоилов, след като в установения срок единственият кандидат по поръчката дружество „Русчук 13“ не представи всички необходими документи. 
До отстраняването на участника в процедурата се стигна, след като дружество „Русчук 13“ не внесе банкова гаранция за участие и не представи копие на договор за създаване на обединение. 
Всъщност сдружението е обединение от русенската фирма „ПГС-96“ ООД, която има основен дял от 90%, и софийската „ЕКСА“ АД, която държи 10%. Първата фирма се занимава с цялостно строителство на сгради и строителни съоръжения, а нейн управител е Манол Манолов. Начело на втората е арх.Константин Пеев.
Поръчката предвиждаше за три месеца да се довърши общественият паркинг като първи етап от бъдещ търговско-административен комплекс, както и на връзката му със съседните блокове на театралния комплекс и околните улици. Прогнозната стойност на поръчката беше 502 482 лв. с ДДС. 
До момента са изпълнени в груб строеж до кота нула подземните нива на паркинга и двупосочната рампа към тях. Строежът е замразен, защитен и обезопасен.
Подземният паркинг ще осигури 58 паркоместа за автомобили и 8 места за велосипеди, разположени на две подземни нива.