Шофьор на автобус на съд за защипан крак на пътник

Шофьор на междуградски автобус се изправи пред съда, след като на 19 септември 2014 година затворил вратите на рейса, без да види, че един от пътниците все още е на стъпалата.
Неприятният случай се разиграл на спирката до бл.“Сердика“ на бул.“Цар Освободител“. Шофьорът не съобразил, че един от пътниците все още не е слязъл, затворил вратите и притиснал крака на човека. Мъжът загубил равновесие и паднал навън със захапан крак. Хората се развикали и водачът спрял и отворил вратите. После отишъл да му помогне, но пострадалият го напсувал.
Съдът обърна внимание и на факта, че част от свидетелите заявили, че мъжът със заклещен крак лъхал на алкохол. Въпреки това магистратите бяха категорични, че водачът не е бил достатъчно съсредоточен и съобразителен, тъй като е можел да наблюдава слизащите и качващите се пътници и да избегне инцидента. Заради причинената по непредпазливост средна телесна повреда го освободи от наказателна отговорност и го глоби с минималните 1000 лева. Освен това шофьорската му книжка ще бъде отнета за 4 месеца. Решението може да се обжалва.