Патриотичният фронт стартира виртуален референдум в подкрепа на раждаемостта

Патриотичният фронт стартира от вчера интернет петиция в подкрепа на раждаемостта на българите през профила на партията в Русе във Фейсбук. Това съобщи на пресконференция вчера депутатът Искрен Веселинов и допълни, че техният призив е да се включат поне 100 000 човека до октомври, за да докажат чрез своеобразен интернет референдум необходимостта на мерки.
Тази инициатива я предприехме, тъй като не получихме подкрепа за законопроекта за данъците на физическите лица, който предвиждаше да подпомогне социализираната раждаемост и семействата. За нас проблемът е, че хората не чувстват грижата и ангажираността на държавата към техните деца, коментира той. Веселинов посочи, че през първото тримесечие на годината са се родили 1000 бебета по-малко в сравнение с миналата годината, като в Русе също има 5% спад на ражданията. 
Депутатът съобщи, че миналата седмица по негово предложение е внесена поправка в Наказателно-процесуалния кодекс, която предвижда при убийство, тежка телесна повреда, престъпления срещу длъжностни лица да няма възможност да се ползва т.н. съкратено следствие. Поводът е зверското убийство на Вероника във Велико Търново. 
Веселинов се е срещнал с шефа на ОД на МВР-Русе Георги Великов, тъй като в приемните му граждани често поставят въпроси, свързани с органите на реда. Една от темите на разговора са били и ужилените собственици, купили от предприемача Явор Блъсков жилища с ипотеки. Станало е ясно, че органите на МВР са си свършили работата и нещата са в ръцете на прокуратурата, където следващата седмица Веселинов ще се опита да проведе среща. Има много случаи на битова престъпност, самонастаняване във вилни зони, а Великов пое ангажимент да направи писмени предложения за по-добрата организация на МВР за противодействие на подобни прояви, каза още депутатът.