Необясними летящи обекти събрани във фотоизложба

"През юли 2001 година бях в Перу, в планинската местност над каньона Колка, където се опитвах да заснема кондори на видеокамерата си. По време на снимките на тези величествени птици, не забелязах нищо особено във филма".

Това казва Жорж Ру, автор на изложбата "Небесни проявления" в малката пловдивска галерия " А +".

"Завърнах се в Берлин и започнах да монтирам кадрите. В три от тях (1 кадър = 1/25 сек.) открих нещо, което нямаше нищо общо нито с птиците, нито с каньона. Така разбрах, че съм заснел моето първо "небесно проявление", добави авторът.

Фотографиите са снети от видеоматериал, правен в продължение на 12 години. Последната е от 2013 г. Жорж Ру ги определя като проявления, приличащи на неидентифицирани летящи обекти, на обекти, които се движат с много голяма скорост и променят формата си. Интересно е, че повечето са заснети от 2002 до 2008 година, цели 6 години нито едно не се появява във видеоматериалите му, докато започват пак и бързо се увеличават.

Жорж Ру е роден през 1947 година в Париж, но живее в Берлин. Завършил е информатика и доскоро работи по специалността си, като успоредна развива и артистична дейност. Той е дизайнер, автор на филми. Последната му награда е от 2013 година, в Арт-конкурса "Европа и откритията" е отличен в категория " Микс-медиа". Изложбата, която в момента е в Пловдив, е показвана в Париж, Москва и Берлин.