Крадец научил от тв предаване как се източват резервоари

Телевизионно предаване за кражби на горива дало идея за доходен, но незаконен бизнес на монтажник. От репортажа човекът разбрал, че резервоарите на камионите са пластмасови и могат лесно да се пробият със свредло, а текналата като вода от чешмата нафта да се напълни най-спокойно в туби. Тогава предприемачът решил да обикаля със служебната си кола, да пресушава спрени на удобни места камиони и да продава нафтата на познати на по-ниски цени от тези на бензиностанциите.
Изпълнението на престъпния замисъл започнало през май 2014 година. Първата жертва станал товарен автомобил на ул.“Плиска“, чийто резервоар набързо бил пробит на две места, а ручейчетата потекли в 11-литрови туби от минерална вода. Част от нафтата изтекла по земята, но сметките показали, че са източени общо 80 литра дизел.
Три дена по-късно на мушката попаднал камион в кв.“Дружба“3, от който били „издоени“ 90 литра гориво.
Експертиза показала, че в рамките на два месеца сръчният майстор на резервоарите успял да източи 395 литра дизел от шест товарни автомобила за близо 1000 лева.
Пред съда монтажникът призна за стореното и бе наказан на 16 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Присъдата може да се обжалва.