Сочената за любовница на Оланд актриса ще съди "Клоузър"

Френската актриса Жюли Гайе заведе дело за нарушаване на личния живот срещу списание "Клоузър" заради информацията му, че имала връзка с президента Франсоа Оланд, съобщи списанието.

41-годишната Гайе иска изданието да й плати обезщетение от 50 000 евро и да покрие съдебните разноски заради информацията, която според нея е нарушила закона за защита на личния живот във Франция. Ако спечели делото, "Клоузър" ще трябва да публикува присъдата на корицата си.

На пресконференция Оланд изрази "пълното си възмущение" заради публикуването от "Клоузър" на снимки, които според списанието показват как той и Гайе пристигат поотделно за тайните си срещи в апартамент под наем на близко разстояние от Елисейския дворец.

Но президентът изключи възможността да заведе дело, като заяви, че това би било неуместно предвид факта, че се ползва с имунитет от съдебно преследване. Дори "Клоузър" да бъде принуден да плати максималната сума, искана от Гайе, списанието все пак ще спечели повече пари, отколкото ще загуби от разкритията си.

По-рано тази седмица то съобщи, че е на път да продаде 600 000 копия от броя си със снимките на Оланд и Гайе, два пъти повече от обичайния му тираж. Списанието обеща още снимки и нови разкрития за аферата в следващия си брой, който ще излезе утре.