Рашидов: Реформаторите са умни момчета, не са глупачета

Реформаторите са умни момчета, не са глупачета. Това заяви пред bTV министърът на културата Вежди Рашидов за коалиционните партньори на ГЕРБ.

Рашидов допълни, че е започнал да харесва Реформаторския блок.

„Трябва да се върви гръб в гръб, да си помагаме взаимно”, заяви той. По думите му РБ не преяждат с власт, защото са реални коалиционни партньори и имат своите права да искат. „Това не се нарича преяждане с власт”, коментира министърът.

Рашидов обясни, че не е често в медийното пространство, защото има много работа в министерството и влага усилията си в решаването на проблемите. За критиките срещу себе си Рашидов заяви, че те са от хора, които нищо не са направили в живота си.

„Не искам акъл от хора, които нищо не са направили. За мен никой един градивен човек не е казал нещо лошо”, подчерта той. И отново подчерта позицията си, че държавата и цялото медийно пространство се управлява или от обръчи, или от кръгове и борбата срещу тях продължава.

„Осъзнавам, че работата на министър е чиновническа и аз се старая да си върша работата”, посочи Рашидов.

За парите си в КТБ той каза, че е направил цесия и се опитва да си върне част от парите, защото не може да прежали изкараното цял живот. Той обаче подчерта, че при дебатите за банката той е бил използван вместо дъвка вместо да се пита кой открадна парите от българските граждани.