Прехвърлян по приюти сирак отарашил село и отпрашил на море

Трудната съдба и лутането между домове за сираци и интернати прати несретникът А.Т. в затвор за осем месеца. Последното си престъпление прехвърленият по приюти още от 7-годишна възраст извършва миналата есен в русенско село. Тогава момчето е едва на 17 години.
Животът в интерната явно не се понравил на буйния младеж и той избягал заедно със свой другар по съдба. Сиракът оставал да преспи у познати, дори за кратко си намерил работа, но му се видяла много тежка и започнал да скита от село на село. Докато не стигнал мелница в Русенско, където хората го съжалили и го наели като общ работник. Само три дена по-късно нещастникът се поддал на изкушението да свие каквото намери. Първо поискал уж назаем топла дреха, в която открил 50 лева, и тръгнал да разучи стаите в мелницата. Скъсал комарника на един прозорец на офиса и като видял лаптоп, седнал да играе на него. В полезрението му обаче веднага попаднали заделените служебни 450 лева и младежът не пропуснал да грабне тлъстата плячка. И с пълни джобове тръгнал пеш през селото, като междувременно от двора на една къща си харесал велосипед и го яхнал. С колелото обикалял Североизточна България, докато стигнал Албена, където униформените го спипали. Тогава станало ясно, че от целия удар му били останали едва 38 лева, тъй като тийнейджърът не пропуснал да си купи и модерен телефон.
Съдебното досие на захвърленото по институции дете е доста дебело. Досега момчето има присъди за множество кражби. Освен осемте месеца за отарашването на русенското село, тийнейджърът ще лежи в затвора още половин година, тъй като е извършил престъплението по време на изпитателен срок. Решението на беленските магистрати може да се обжалва пред Окръжния съд.