Момиче, отвлечено като бебе, откри истинското си семейство след удивително съвпадение

Млада южноафриканка, отвлечена преди 17 години, когато била само на три дни, откри истинското си семейство благодарение на изумително съвпадение, съобщи полицията, цитирана от АФП.

В началото на учебната година съучениците на момичето забелязали смущаваща прилика между нея и друга ученичка в същото училище в Кейптаун, която обаче била по-малка.

Извършените ДНК-тестове установили, че двете момичета са сестри.

Девойката, наречена от семейството си Зефани, била отвлечена през април 1997 г. от родилното отделение, докато майка ѝ спяла, разказват южноафрикански медии. Истинските ѝ родители, впоследствие се сдобили с още три деца, но всяка година празнували рождения ден на Зефани и не изгубили надежда един ден да си я върнат.

Когато по-малката биологична сестра на момичето – Касиди, тръгнала на училище, съучениците им били удивени от силната прилика между двете. Касиди разказала на родителите си за приликата си със Зефани и я поканили на кафе, а после се обадили в полицията.

Говорител на полицията съобщи, че униформените са задържали 50-годишна жена, на която впоследствие са били повдигнати обвинения в отвличане, измама и нарушаване на закона за защита на децата, тъй като лъжливо претендирала, че е биологична майка на Зефани.

Зефани засега е поверена на социалните служби.

Още едно любопитно съвпадение е, че без да знаят, истинските родители на отвлеченото момиче живеели съвсем близо до изчезналата си дъщеря.