Геро и Николай Урумов на русенска сцена през март

Само четири са театралните спектакли на русенска сцена през месец март, сочи афишът на драматичен театър „Сава Огнянов“. По традиция театралните постановки са по-малко от обикновено, тъй като Голямата зала на Доходното здание през първия пролетен месец е заета с концертите /но и с репетициите също/ от международния фестивал „Мартенски музикални дни“. Както „Утро“ писа, фестивалът тази година започва на 13 март с Фестивалния оркестър от възпитаници на Националното училище по изкуствата под диригентството на Емил Табаков.
Преди старта на двуседмичния музикален празник русенци ще могат да гледат три театрални спектакъла. На 5 март от 19 ч на Голямата сцена ще гостува Шуменският театър с постановката на Бина Харалампиева „Към пропаст“ на патриарха на българската литература Иван Вазов. В главните роли публиката ще види две нашумели имена - Василена Атанасова и Теодора Духовникова. На 10 март следва друг гастрол - на Сливенския театър, който ще покаже в Русе комедията на Рей Куни „Между два стола“ в режисьорската трактовка на Васил Василев. В главната роля русенци ще видят своя именит съгражданин Герасим Георгиев - Геро.
На следващия ден публиката ще се забавлява с друга харесвана от театралите комедия - „Отворена брачна двойка“ от Дарио Фо и Франка Раме в постановка на Орлин Дяков. Ролите се изпълняват от Татяна Цветкова, Косьо Станев и Йовко Кънев. 
Ден след закриването на „Мартенски музикални дни“ - на 30 март от 19 ч театърът предлага уникално артистично преживяване. На сцената на камерната зала „Слави Шкаров“ актьорът Николай Урумов ще представи моноспектакъла „Дневникът на един луд“, който е постановка на Лилия Абаджиева в Хасковския театър. Моноспектакълът е едно от превъплъщенията на Урумов, които бележат неговата Гоголева година. Част от тази година, в която артистът се потопи в света на великия руски класик, бе и русенският „Ревизор“ с премиера отпреди седмица, в който Николай Урумов е режисьор, а главната роля играе Иван Бърнев.