Рости: Искам играчите на „Дунав“ да са бързи като Христо Стоичков

Преди няколко дни „Утро“ написа първи, че известният русенски лекоатлет Ростисав Димитров ще стане кондиционен треньор във футболния „Дунав“. По тази тема вчера разговаряхме с медалиста на троен скок от световни и европейски първенства.

- Рости, сигурно ли е, че започваш работа с мъжкия отбор на „Дунав“?
- Да. Разговарях с президента на клуба д-р Симеон Симеонов и се разбрахме да помагам известно време. От този разговор добих представа какви са очакванията на г-н Симеонов, пък остава да видим дали моята намеса ще бъде от полза.
- Ти ще си вторият популярен лекоатлет след Христо Марков, който ще помага на русенски футболен отбор. Как гледаш на това предизвикателство?
- Не мисля, че е предизвикателство. По-скоро разглеждам този ангажимент като възможност да формирам у футболистите повече физическа сила, бързина, отскокливост.
- Доколко лекоатлетът Ростислав Димитров е на „ти“ с футболната топка?
- Като всяко дете играех футбол пред блока. И дотам!
- А гледаш ли мачове по телевизията?
- Когато Христо Стоичков беше в стихията си, не пропусках мач на „Барселона“. Стоичков беше изумителен с взривния си старт и линейната си бързина. Той обаче не беше само добър атлет, а велик играч. След края на кариерата му не помня да съм сядал пред телевизора, за да гледам специално някой мач.
- И все пак сигурно имаш любими отбори?
- Като дете бях привърженик на „Левски“, но то е, защото баща ми беше фен на ЦСКА. Нали трябваше да се заяждаме преди и след някой мач! Другият ми интерес беше към „Барселона“, само заради Стоичков.
- Каква е основната ти работа в момента?
- Водя група с деца в СКЛА „Дунав“. С президента на клуба Евгени Игнатов искаме да изградим класни лекоатлети. Иначе уча за учител по физическо възпитание във Великотърновския университет.