29-годишен бизнесмен загина след удар на турски ТИР край Бъзън

Турски ТИР бе смазан след удар в скат. При зверската катастрофа 29-годишният шофьор загина на място, а колегата му на 27 години е откаран в болницата със счупена ключица и рани по тялото. Инцидентът става днес в 6.52 часа при спускането малко след разклона за Бъзън откъм Разград. Участъкът между двата ската е заледен и при навлизането в него тежкият камион „Мерцедес“ се унася, навлиза в насрещното движение, завърта се, прегазва канавката и се забива в ската. От удара на пътя падат стотици кутии с обувки, предназначени за Румъния.
Шофьорът не е имал никакъв шанс и е издъхнал на място, а за изваждането му се налага разрязването на смазаната до неузнаваемост кабина.
По информация на водача на движещия се след него тир на същата фирма с обувки за Румъния загиналият е собственик на транспортната компания.
Две са основните версии за трагедията. Едната е, че загиналият шофьор не е успял да овладее тежкия камион след стъпването на леда, другата е, че е заспал по време на движение. Коя от тях ще бъде доказана, тепърва ще стане ясно. За късмет по това време в този участък на пътя не е имало други автомобили и е избегнат по-голям кошмар.
След катастрофата митничари описаха товара преди прехвърлянето му на друг тръгнал към Русе камион на фирмата, а движението бе пренасочено покрай крайпътния къмпинг.
По същото време в района на завод „Септона“ станаха още два инцидента на заледения път, но сериозно пострадали хора няма. „Шкода“ се завъртя на леда в посока Русе и се преобърна по таван в тревата. „Алфа Ромео“ пък излезе от пътя при движение в същата посока, завъртя се на 90 градуса и се блъсна в паркирано БМВ. То пък се наниза в спрян пред него „Фиат Мареа“. Алкохолните проби на водачите са отрицателни.