Гневът се лекува с аспирин

Гневните хора вече спокойно могат да си отдъхнат. Учените откриха, че в аспирина се съдържат съставки, които успешно потушават избухливостта и напрежението.

Ново изследване разкрива, че избухливите и напрегнати хора страдат от прекомерно възпалителни процеси в тялото. Казано на прост език, загубата на самообладание е най-вече на психическа основа. Възпалителният процес е нормалната реакция на тялото ни, когато се изнервим или повишим тон. При него се произвеждат вещества, наречени цитокини, които допълнително утежняват работата на имунната система.

Учени от университета в Чикаго направиха кръвни изследвания на 70 души, които периодично избухват в определени ситуации и установиха, че проблемът с гнева на хората се задълбочава.

Изследването разкрива, че съставка в аспирина влияе успокоително на избухливите хора и подпомага освобождаването на яростта в тялото.

Аспиринът блокира процеса на възпаление в тялото. "Все още не можем да споделим крайния резултат от изследването, но вече сме напълно убедени, че съставките в аспирина успокояват нервната система", казва професор Емил Кокаро от Чикагския университет.