Две наркоманчета разбили кафеавтомат за пари за дрога

Две непълнолетни хлапета са задържани след гонка от полицията за кражба на монети от автомат за кафе на ул.“Чипровци“. Сигналът бил подаден във Второ РПУ в неделя късно вечерта от гражданин, който забелязал, че момчета с маски бъркат в машината за кафе до магазин на улицата.
Незабавно са изпратени полицейски наряди, които установяват, че автоматът е с разбит лицев панел. При последвалия обход в района униформените засекли и извършителите, но те хукнали през глава в различни посоки. Започнало преследване, при което едното момче е задържано при опит да се укрие в двора на СОУ „Олимпи Панов“. Оказало се, че хлапето се е подготвило като за голям удар - носело черна плетена шапка с прорези на очите и носа, в ръкава на якето криело метална щанга, а в един от джобовете му имало доза марихуана. Установено е, че е на 16 години. По-късно е открито и другото момче, което било на същата възраст.
По непотвърдени данни двете хлапета са разбили кафеавтомата, за да изкарат пари за дрога. Срещу тях е образувано досъдебно производство.