Проф. Михаил Константинов отново оглави "Информационно обслужване"

Професорът математик Михаил Константинов отново оглавява съвета на директорите на "Информационно обслужване", съобщи сайтът на компанията. Смяната на ръководството на държавното дружество, което пресмята изборните резултати, е станала на 5 януари.

Изпълнителен директор отново е Ивайло Филипов.

Двамата бяха освободени през август 2013 г. в началото на управлението на кабинета "Орешарски", когато беше подменен целият борд.

Новите членове на съвета на директорите са зам.-министърът на транспорта Валери Борисов, който е зам.-председател на борда, изпълнителният директор Филипов, Валентина Недялкова и Юлияна Калчева.

Михаил Константинов подаде като шеф на борда преди изборите през април 2013 г., когато беше критикуван от БСП и ДПС за думите си, че "ако алтернативната на ГЕРБ е тройната коалиция, ще стори всичко необходимо това да не се случи". Първоначално той обяви, че изцяло ще напусне дружеството, но размисли и остана като редови член.

Основната дейност на "Информационно обслужване" е да бъде системен интегратор, тоест да изгражда, свързва и поддържа IT мрежи и инфраструктура. Основните й клиенти са предимно държавната администрация и дружества, големи финансови институции и енергийни компании.