Виктория Бадева пребори стотици съперници по пътя за Брюксел

Осмокласничката от Професионалната гимназия по туризъм Виктория Бадева ще замине за Брюксел, където ще разгледа Европейския парламент. Ученичката заслужи пътешествието, като спечели първа награда в националния ученически конкурс, организиран от ръководителя на българската делегация в ЕНП и зам.-председател на групата на ЕНП Мария Габриел. Темата на конкурса беше „Помощта на ЕС за развитие - моят поглед, моите идеи“.
Виктория спечели първото място с есе, като се пребори с усилена конкуренция на стотици други млади автори. Друга ученичка от същото русенско училище - Полина Пенева от 10 клас, се състезава в категорията „Мултимедия“ и получи поощрителна награда и подаръци от Мария Габриел. Церемонията по награждаването се състоя в събота в София, като призовете бяха връчени от българската евродепутатка.
В гимназията по туризъм се гордеят с Виктория и Полина, които вчера получиха поздравления от ръководството на училището и от свои съученици. Майсторството да изразяват в художествен текст своите мисли очевидно е една добра нова традиция за ПГТ. Преди по-малко от месец други три ученички се класираха на първо, второ и трето място в национален конкус „Виж моя ангел“. Първата награда тогава отиде при Маргаритка Станчева от 10 клас, втора - при Йоанна Узунова от 8 клас, а трета - при Полина Иванова от 10 клас.