МВР потвърди: Хюлия е убита

24-годишната Хюлия Маджарова - момичето, чието тяло беше открито в лозов масив край АМ "Хемус" в неделя, е била убита с множество удари с тежък предмет в главата и е починала от кръвозагуба, потвърдиха от Областната дирекция на МВР във Варна. Извършителят се издирва.
Според публикации в печата днес момичето е било убито заради неплатен откуп.
Бащата на Хюлия, Назми Маджаров, който е един от най-заможните зърнени босове във Варненско, е получил обаждане, че трябва да плати 100 хил. лв., за да види отново дъщеря си, пише в. "Стандарт". Изданието се позовава "на източници от МВР".
Близки на девойката обаче подозират, че виновник за смъртта ѝ може да е нейният приятел от Варна - Иван. Той е боксьор и имал връзки с подземния свят. До късно вчера младежът не е бил открит от полицията.
Тялото на момичето е открито с голяма рана на главата. Хюлия изчезнала от дома си в нощта срещу 2 януари, когато тръгнала за купон с приятели, пише още вестникът.
"24 часа" също пише, че основната версия, по която се работи, е, че момичето е отвлечено заради откуп. Според всекидневника обаче става въпрос за 300 хил. лв.
Според изданието Хюлия е излязла на 31 декември, за да празнува с приятели Нова година в помещение в бившата сграда на ТКЗС в с. Белоградец, което е пригодено за сватби. На първи вечерта нейн близък ѝ казал, че я търсят на портала, тя излязла и повече не се върнала.
Похитителите се обадили на семейството ѝ на следващия ден, като предупредили Назми да не се свързва с полицията, пише "24 часа". Бащата изчакал ден, но след като не получил повече новини, се обадил на властите. Бил е арестуван младеж, но той е бил освободен.
Според Нова ТВ версията за откуп не е потвърдена. Чуйте повече от кореспондента на телевизията в региона.