Наркодилъри убиха топ мениджър на „Кока Кола“

Във Фрунзенски район на Санкт Петербург бе открито мъртвото тяло на топ мениджъра на „Кока Кола Ей Би Си Евразия“. По информация на Lifenews.ru мъжът, който от доста време е бил наркозависим, се е срещнал със своя дилър, за да закупи поредната доза дрога. Пласьорът обаче очевидно бил решил да ограби богатия си клиент. Дилърът и 37-годишният Дмитрий Сошньов се скарали и започнал бой, в който мениджърът на американската компания бил убит.
Дилърът и съучастникът му преджобили богатия си клиент, взели му портфейла, скрили тялото и избягали от местопрестъплението.

Бързите действия на полицията дали резултат – скоро и двамата престъпници били задържани. Те веднага признали за убийството и отвели разследващите до мястото, където бил скрит трупът. По думите им, те знаели, че клиентът им е богат човек, но нямали представа къде работи.

Топ мениджърът на компанията-гигант изчезна на 28 ноември. В полицията се обадила майката на Сошньов, която притеснено съобщила, че синът й не отговаря на мобилния си телефон и че в момента на изчезването е носил в себе си голяма сума пари. На 1 декември полицаите откриват бялото „БМВ“ на топ мениджъра. Два дни по-късно е разкрито и убийството на младия мъж.