Номерът „Дай да ти видя пръстена“ изкара четвърта присъда на рецидивист

Четвърта присъда в рамките на няколко седмици чу многократно осъжданият Наско А. за това, че през 2013 година мамил възрастни хора. С последните случаи от криминалните му постижения той успял да си набави близо 800 лева без много усилия.
В началото на октомври миналата година Наско решил да заговори случайна жена и започнал да я разпитва за пръстена й. Направил й комплимент колко е хубав и поискал да го види. Пенсионерката се подвела от любезността на непознатия и набързо свалила бижуто на стойност 175 лева и го подала на рецидивиста. Той това и чакал и след като златото било в ръцете му, духнал надалеч.
Две седмици по-късно, докато обикаля улиците коварният Наско, фиксирал нова жертва - пенсионер, който си изхвърля боклука. Като виден познавач на бижутата, рецидивистът започнал разговор с мъжа, като го разпитвал за гравюрите от вътрешната страна на златния му пръстен. Човекът тръгнал да сваля бижуто от пръста си, но не успял. Наско обаче не се отказал от сигурната плячка и сам помогнал на мъжа да издърпа пръстена. След това го взел и казал, че ще му го върне след пет минути. Хванатият на въдицата пенсионер чакал повече от пет минути до контейнера, но от Наско и от златния му пръстен за 540 лева нямало и следа. 
В началото на декември 2013 година рецидивистът трупал пари и по друг метод. Наско се озовал край сградата на Изчислителния център и решил да влезе в нея и да се поразходи вътре. Като минал покрай една от стаите, видял, че вратата е отворена и влязъл в нея. На канапе фиксирал оставена без надзор дамска чанта. Престъпникът набързо я отворил, преровил портмонето и взел сумата от 84 лева. В този момент обаче собственичката на чантата минавала покрай стаята и видяла какви ги върши Наско. Хванала го за ръката и му поискала обяснения. Той замълчал и като съобразил, че наоколо няма хора се изкопчил от ръката на окрадената жена, при което якето му останало у нея, а шапката му паднала на земята. Успял обаче да избяга от сградата заедно с парите.
За всички тези измами и кражби Наско за пореден път направи самопризнания и отново изрази съжаление. За стореното той получи общо наказание от 3 години и 4 месеца затвор. Толкова му бяха присъдени и по приключилите на първа инстанция други две дела с подобни случаи. Наказанията могат да се обжалват, а след като влязат в сила камарата му присъди ще бъдат групирани.