„Ричмарт Джуниър“ представи модна колекция от деца за деца

Колекция нестандартни пъстри сака с модната марка „Кристо“, създадена от деца за деца, ще рекламира проектът „Ричмарт Джуниър“ на русенската фирма „Ричмарт“. Както „Утро“ писа, той цели да подготви отрано тийнейджъри за това как се прави бизнес.
Деца на възраст от 5 до 18 години с ефектните пъстри сака участват в клипа към новата песен „Аз мога“ на хип-хоп изпълнителя Кристо, който активно подкрепя проекта. Освен че даде името си на модната детска колекция, с песента си той насочва вниманието към децата с неуморния им ентусиазъм и тяхната невероятна съзидателна енергия. Текстът на парчето цели да мотивира децата и да обърне внимание на възрастните, че те могат отрано да се реализират в бизнес план творчески и професионално. Акцентът е върху това, че за децата няма нищо невъзможно и затова те са по-силни, отколкото всички ние предполагаме.
Проектът „Ричмарт Джуниър“ дава идея как в перспектива да се намали безработицата при младежите до 29 години. Средният процент на хората без препитание в Европа е около 10%, а при младежите до 29 години делът на безработните е над 25%. Това се дължи основно на липсата на практика при младите хора, обясни собственикът на „Ричмарт“ Мартин Йорданов. Затова „Ричмарт Джуниър“ предлага нова схема за обучение на децата за предприемачи - „30-30-30-10“ (обучение- извънкласна дейност-проекти-лично време), където 30% от ангажираността на децата е в конкретни бизнес проекти. Успешността на тази програма вече доказва голямата дъщеря на Мартин Йорданов - Мартина, която активно участва в бизнеса на фирмата, въпреки че току що навърши 15 години.