Касапинът от "Соло" с ново съобщение до медиите

Осъденият на доживотен затвор за двойното убийство при дискотека „Соло" през 2009 година Илиян Тодоров разпространи мейл, коментирайки две видеа, заснети от охранителните камери на Съдебната палата в нощта на убийствата.

Тези видеа бяха и сред доказателствата в съдебния процес.

Илиян е обявен за общодържавно издирване, като вчера и Интерпол се включи в издирването. Това стана, след като той не се яви в началото на този месец за започване излежаване на наказанието си. Не бе намерен и на нито един от обявените от него адреси. Доживотната му присъда е потвърдена окончателно от Върховния касационен съд.

Това е втори мейл на Тодоров до медиите, като в първия бе записал видеообръщение на български и английски - до главния прокурор Цацаров и еврокомисаря по правата на човека. В него Илиян заявява, че не е убивал никого, но е видял кой го е сторил.

В днешния си мейл той твърди обаче, че на записите от видеокамерите се вижда, как си тръгва с такси, а боят продължава.

Освен това Илиян коментира и как една от свидетелките, която по време на процеса заяви, че е видяла проблясък от острие на нож, през цялото време стои с гръб към събитието.

Ето и коментарите на Илиян, който и в момента е в неизвестност:

„На този запис се вижда как свидетелят Сирет, прегърната от Мария през цялото време е с гръб към случващото се и не би могла да види каквото и да е. В същото време тя дава показания, че е видяла проблясъци приличащи на острие. Интересно как е успяла да ги види..." и: „На този запис се вижда боят при доскотека Соло, как се качвам в такси и как боят продължава след като съм тръгнал. Никъде не е заснето да вадя нож и да го използвам."