Рисувана със суров нефт картина за ректора на Русенския университет от Баку

Картина, рисувана със суров нефт, получи ректорът проф. Христо Белоев от проф. Рамиз Хумбатов след подписването на договора за сътрудничество между Русенския университет и Висшето училище по нефт в Баку (ВУНБ), Азърбайджан.

Документът бе сключен днес в заседателната зала на Канев Център. Както беше съобщено, предложението за съвместна учебна и научна дейност бе направено от азърбайджанската страна. Основната цел на споразумението русенското висше училище да подкрепи чрез факултета по Електротехника, електроника и автоматика и специално катедрата по Автоматика и мехатроника подготовката на висококвалифицирани специалисти по бакалавърската специалност „Автоматика“ в Баку. Договорът урежда пряка преподавателска, методологична, експертна и организационна дейност на представители на Русенския университет в Баку, както и провеждане на краткосрочни обучения в Русе на преподаватели от Баку. Русенският университет се ангажира да предостави свободен достъп на ВУНБ до библиотечните и информационните си ресурси. Ще осигури също експертна помощ при създаването и поддържането на съответните обучителни лаборатории. 

Зам.-ректорът по науката, обучението и международните отношения на висшето училище, проф. Рамиз Хумбатов, и доц. Манаффадин Намазов от катедрата по Компютри и компютърни технологии гостуват от вчера на русенския факултет „Електротехника, електроника и автоматика“ и катедрата „Автоматика и мехатроника“, с академичната общност на които проведоха опознавателна среща и конкретни разговори за бъдещата си съвместна дейност.