Започва новият сезон на конкурса CodeIT

Тази сряда (22 октомври) започва новият сезон на конкурса по програмиране CodeIT, организиран от Мусала Софт. Регламентът не поставя възрастови ограничения за участие.
Първият кръг (маратон) с продължителност 20 дни включва една задача, за която всеки участник трябва да достигне възможно най-оптималното решение спрямо останалите състезатели.
CodeIT е българска състезателна платформа от ново поколение и едно от най-старите състезания по програмиране в света и най-елитния частен национален конкурс по информатика, посочиха организаторите. Основната група участници са ученици и студенти с интереси в алгоритмите и състезателното програмиране – много от тях медалисти от международни олимпиади.

CodeIT протича ежегодно в 6 задочни и финален присъствен кръг в партньорство с компании, НПО, ИТ асоциации и образователни институции. Почетен председател на журито е Красимир Манев, човекът „произвел” най-много български медалисти по информатика, член на Международния комитет на международната олимпиада по информатика (IOI).
Както в предишните сезони, така и в този талантите по информатика ги очакват тениски за всички, дали ненулев резултат, ИТ гуру от Франция, награди за най-добрите и нова марсианска визия на сайта, подкрепена с множество функционалности.