Kонкурсът за репортажна фотография на ФотоФабрика има своите финалисти

Финалистите в конкурса на тема „Улицата и нейните състояния”, който се организира в рамките на фестивала ФотоФабрика, вече са известни. Кадрите, подбрани от журито сред над 200 постъпили ще бъдат представени на  специална изложба от 16  октомври в Галерията на УниКредит Студио.
8.10.2014, София - В рамките на първото издание на Фестивала ФотоФабрика се проведе анонимен конкурс за репортажна фотография на тема „Улицата и нейните състояния”. Официален партньор на фестивала е УниКредит Булбанк. В третия фестивален модул - Фото Финиш - организаторите потърсиха диалог с аудиторията, поканиха зрителя да се превърне в активен участник и да представи своята лична позиция за случващото се около него: условието на конкурса  бе снимките да са направени между 10 септември и 5 октомври 2014.
В конкурса постъпиха 218 фотографии. 21 от тях бяха дисквалифицирани от техническата комисия и 1 от журито, като по този начин във финалната селекция влязоха 196 кадъра.
Журито в състав Фелия Барух, Васил Гарнизов, Явор Гърдев, Мирослав Златев, Кирил Златков и Георги Лозанов, избраха 18-те фотографа, чиито кадри ще бъдат показани в ГалерияУниКредит Студио (ул. „Княз Александър I” № 12”). Конкурсът беше анонимен. Наградният фонд е в размер на 2500 лв. 
Изложбата ще продължи от 16 октомври до 15 ноември 2014 в галерията на УниКредит Булбанк УниКредит Студио. Обявяването и награждаването на тримата финалисти ще се състои по време на официалното откриване на изложбата.
Посетителите на изложбата ще могат да видят кадри от Александър Лазаров, Георги Василев, Георги Иванов Кожухаров, Глория Бандерска, Теодор Георгиев, Елена Героска, Елена Йоскова- Стефанова, Иван Иванов, Мария Милкова, Николай Милев, Петър Чапкънов, Радослав Георгиев, Светослав Бончев, Станислав Колев, Тихомир Рачев, Юлий Василев, Александър Стоянов и Хуан Родригез Морелес.