Условна присъда за гневни ритници по чужда кола

Окривен капак на багажник на „Пежо 607“ вследствие на яростен изблик доведе до съд неосъждан досега висшист.
Обвиненият за повреждане на чужда собственост мъж паркирал колата си на ул.“Видин“ 10 в края на март тази година. Плътно до него след известно време паркирал собственикът на пежото, който живеел в близкия блок. Това крайно възмутило и ядосало В.Д., тъй като нямало как дори да отвори вратата на автомобила си и да седне на шофьорската седалка. От ярост мъжът започнал да рита лявата задна врата и задния капак на пежото. Ударите успели да изкъртят емблемата на багажника и изкривили капака.
Шумът от ритниците по пежото накарал собственика му  да погледне през прозореца на дома си. Щом видял какви ги върши хулиганът, човекът попитал защо му ритат автомобила, а В.Д. със самочувствие отвърнал, че не е правил нищо такова, напсувал го и го привикал да слезе пред блока, за да се разберат по мъжки.
На място дошли полицаи от Първо районно, а впоследствие се оказало, че вдлъбнатината на капака на багажника и откъртената емблема струват 156.80 лева.
В.Д. докрай оспорва да е нанесъл кой знае какви повреди на пежото, като заяви, че щетите са по-скоро козметични и влияят единствено на естетическия вид на автомобила. Тези доводи обаче не бяха приети от съда, който го наказа с четири месеца условна присъда и три години изпитателен срок. Наказанието може да се обжалва.