Нов метод за лечение: 60 удара с пръчка лекуват хероиновата зависимост

Руски лекар е изобретил нов метод на лечение на хора, страдащи от различни пристрастявания - той бие пациентите си с пръчка, съобщи "Дейли мейл".

Пациенти с най-различни зависимости сега могат да се лекуват с терапия от 60 удара с пръчка. На теория наказанието "противодейства на липсата на ентусиазъм за живот, който често е причина за различни зависимости, склонност за самоубийство и психоматични разстройства".

Необикновената терапия е смятана за пробив в психологията по време на експерименти на сибирски учени. Когато пристигнат на посещение при лекаря си, пациентите първо получават един здрав бой с пръчка, а след това се преминава към конвенционалната терапия с разговор, в който те споделят чувствата си.

Лечението е дело на д-р Сергей Сперански, директор на отдела за биологични изследвания към Медицинския институт в Новосибирск. Той самияр призна, че е опитал този вид лечение, за да се пребори с депресията.

В делото на д-р Сперански се включва и психологът д-р Герман Пилипенко. Те твърдят, че, че по-голямата част от група от 30 пациенти реагират добре на терапията и могат да преодолеят зависимостите си.

Една сесия с бой струва 3000 рубли. Това се равнява на почти 50 паунда. Препоръчително е да се правят 2-3 сеанса седмично в продължение на 3 месеца, а след това да има контролни посещения на всеки 4 седмици през следващата година, пише БГНЕС.

Пациентите са мъже и жени на възраст между 17 и 70 години. Най-силно зависимите, като пристрастените към хероин, получават 60 удара, а алкохолиците обикновено биват удряни 30 пъти. Пръчките са от върбови клони, тъй като те са по-гъвкави и не причиняват кървене. Преди началото на сесията на пациентите се прави електрокардиограма, за да не бъдат причинени сърдечни проблеми.