Божков: Чака ни много работа до първия шампионатен мач

„Дунав 8806“ спечели пред своя публика поредната купа „Русчук“. След края на турнира „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския отбор Георги Божков.

- Г-н Божков, каква е оценката ви за играта на вашия тим?
- Ясно е, че има какво да подобряваме и че не сме в оптимална форма. До началото на първенството има доста време, така че всеки отбор ще прави корекции в стила си. Това важи и за нас. Имаме резерви в нападение. На моменти останах доволен от действията ни в защита.
- Как се представиха според вас новите попълнения Латриша Лъвингс и Тамара Баич?
- Рано е за генерални изводи. Истината е, че Баич се вписва по-бързо в отбора, но обяснението е налице - има много повече опит, темпераментът й е характерен за българския манталитет, няма кой знае какъв проблем с езиковата бариера. Тамара ме грабна със сърцето си на биткаджийка и с афинитета си към атрактивния баскетбол.
- Как ви се сториха новите на практика отбори на „Нефтохимик“ и „Монтана“?
- И двата тима стоят по-високо като игра и селекция в сравнение с предишния сезон. Останах много впечатлен от американката в „Монтана“ Кортни Дювър. Тя направи 3 много силни мача и неслучайно бе избрана за най-полезна състезателка на турнира.
- На фона на тази конкуренция първенството, макар и във формат с 6 тима, би трябвало да е изключително оспорвано и интересно.
- Със сигурност ще е така. „Рилски спортист“ привлече 3 чужденки, но на практика не знаем какво става с този отбор. Едва ли ще е по-слаб от миналата година. „Хасково“ стяга по традиция силен тим, не сме наясно какво се случва в „Левски“.
- До първия шампионатен мач на 25 октомври има много време. Как ще уплътните тази пауза?
- Оказа се, че сме малко неподготвени за такъв вариант. Ще е доста трудно, но трябва да търсим начини за уреждане на контролни срещи.