За шеста поредна година ще бъде реализиран проектът „Награди за успелите деца на България”

Фондация „Димитър Бербатов” обявява началото на своя шести по ред годишен проект „Награди за успелите деца на България”. Областите, в които отличени през 2013 г. деца могат да кандидатстват със своите постижения (сами или чрез друг) отново са Изкуства, Наука и Спорт.
Нов момент е, че за да се постигне по-справедливо оценяване, от тази година всяко дете ще може да бъде номинирано не с всички, а със свои максимум 5 постижения. От всички свои успехи през годината, всяко дете ще бъде представено с тези 5, които са най-силните него.
Кампанията предвижда и номинации в категория Благотворителен проект. Това е специална награда за деца, инициирали или участвали в благотворителни инициативи с чисто човешко измерение. Целта на този нов момент е да се поощри чувствителността на децата към проблемите на другите, както и да се създава отношение към живеенето в общност.
Отново ще бъдат отличени и деца от българските училища в чужбина. От тази година в конкурса могат да участват и българчета от чужбина, които не посещават българско училище там, когато това не е техен избор, а в района, в който живеят, няма такова или пък няма клас за тяхната възраст.
Номинациите се подават в уебсайта на проекта http://dberbatov.org/projects/nagradi/. Срокът е от 20 декември 2013 г. до 16 февруари 2014 г.

Вече шеста година Фондация “Димитър Бербатов” е близък приятел на младите таланти на България. Желанието на победителите в различни състезания да принадлежат към общността на „Успелите деца на България“ утвърди проекта като мащабен, успешен и устойчив. В хиляди се измерват кандидатурите, които постъпват за обработване в периода на номиниране.

„Всяка година опитваме да подобряваме проекта и да го развиваме. Той не е обикновен избор на лауреати. Този проект е мащабен и многопластов, защото предвижда не просто връчване на награди, а и включва различни послания и има амбиция да създава устойчиви ценности. Вълнуващо е, че децата го възприемат точно така и че за тях не само статуетката е важна. Очаквам обичайно силна кампания. Ти можеш да се един от нас!“ – призова успелите през 2013 година българчета учредителят на едноименната фондация Димитър Бербатов. 

Целта на годишните “Награди за успелите деца на България” е преди всичко да поощри изявените деца и да стимулира тяхното развитие като обозначи техните постижения като значими за цялото общество. Той  възпитава в уважение към успеха, основан на талант и усилия, в целеустременост, желание за изява и самоусъвършенстване, както и в отношение към филантропията. Димитър Бербатов и екипът на фондацията се надяват, че тези деца един ден ще подкрепят социално слабите, както и талантите, които идват след тях.

От първата кампания досега са постъпили номинации за над 15 000 деца от над 200 града и над 50 села в цялата страна, както и десетки деца от БУЧ в Англия, САЩ, Испания, Австрия, Дубай и други краища на света.

Проектът “Награди за успелите деца на България” традиционно се осъществява със съдействието на Министерството на образованието и науката и на Асоциацията на българските училища в чужбина. Официални медийни партньори на кампания 2013 са: БГ Радио, БНТ, bTV Media Group (btv, btv cinema, btv action, btv comedy, btv lady и btv web), TV7 и NEWS7, информационна агенция Standart News и вестник “Стандарт”, вестник „АзБуки”, Sportal Media Group и www.bgsport.bg

Всяка година пробоно за Фондацията работят ПР агенция „Юнайтед Партнърс” и агенция e-marketing. 

Повече за проекта можете да прочетете след 20 декември на уебсайта: http://dberbatov.org/projects/nagradi/ или на Фейсбук страницата: http://on.fb.me/QFD3NB