Рокът и джазът се събират в новата изложба на Оги Балканджиев

За трети път художникът на „Утро“ Огнян Балканджиев ще подреди изложба само от шаржове на известни личности. Този път авторът поставя акцент върху хора на изкуството - от Русе, от България и от целия свят. Зрителите ще видят стилизираните образи на именити режисьори като Куентин Тарантино и Емир Кустурица, писатели като Паоло Куельо и Чарлс Буковски, известни български и световни актьори. По традиция главното пристрастие на Балканджиев остава свързано с музикантите. Той извежда най-типичното от облика и от артистичната същина на рок и джаз изпълнители, като не пропуска и русенските музиканти.
Ако случайно досега ми е останал някой от русенците ненарисуван, то сега всички ще се видят в новата изложба, която съм нарекъл Long Live Rock‘n Roll, каза Балканджиев.
Организатор на събитието е Клубът на дейците на културата. Специално за откриването е подготвен и 12-минутен филм със заглавие „Огнян Балканджиев - свободен художник“. Датата е 8 септември, часът - 18, а мястото - фоайето на Доходното здание. Да поздравят своя събрат по вдъхновение специално са пожелали китаристите Мария Атанасова и Диан Максимов, подкрепени от перкусиониста Юлиян Данчев.