Лиляна Павлова: Бойко Борисов не знаеше, че съм внучка на комунистически министър

Премиерът Бойко Борисов не знаеше, че съм внучка на министъра от комунистическо време Георги Павлов. Или поне не съм чувала да е знаел, призна в предаването “Всяка неделя” министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. За съжаление дядо й няма как да следи политическата й кариера, тъй като е починал още преди десет години.
“Имам обаче един много мил спомен, свързан с него,” разказа Павлова. “Когато наскоро местехме блатните кокичета, за да ги съхраним, тъй като там ще минава магистрала, един човек дойде при мен и ми каза: “Навремето видях дядо ти тука, той ги засади тия кокичета!” И ми стана много мило както разбрах, че дядо ми е помогнал да се засадят, а аз от своя страна – да бъдат спасени,” разказа министърката.

Работя в един мъжки свят. Повярвайте ми, не е лесно на една жена да работи сред толкова много мъже, толкова мъжка професия. Политиката доскоро се считаше за запазена територия на мъже и аз се радвам, че вече и на жените е даден шанс да докажем, че можем и знаем как, сподели още тя.

Водещият Кеворк Кеворкян я посрещна с: Добре дошла. Господарката на магистралите, да не ти се разсърди господарят?
А Павлова отвърна със усмивка: Мисля, че тук има достатъчно хумор и закачка в това заглавие. И допълни, че премиерът абсолютно те е загубил чувството си за хумор и, че " Ние не режем само ленти, ние работим, за да постигнем рязането на ленти. Всички са се вгледали в лентите, но зад това стои много труд."

Според нея способността да се управлява и мениджърските качества са много важни, защото в крайна сметка какво е управлението – управлението е да постигнеш резултат, управлявайки много хора в правилната посока, да можеш да ги мотивираш.

Въпреки че произхождали от едни и същи среди и били приблизително на еднаква възраст, никога преди не била срещала бившия премиер Сергей Станишев. Не го и разбирала като политик, каза още Лиляна Павлова.