Прогноза за времето за 16 декември 2012 г.

Ще бъде облачно, на места със слаби валежи, предимно от дъжд, но из Дунавската равнина примесен със сняг, съобщиха от НИМХ.

Времето се затопля. В крайните западни райони, както и в Дунавската равнина на места ще превалява слаб сняг, по поречието на Струма и дъжд, правейки поледици. Минималните температури сутринта ще са между -2° и 3°, в София около -1°. Преди обяд в Западна и Централна България на места ще се образуват и поледици. Максималните температури ще са между -1° и 4°, в София 2°. Вятърът ще е слаб, след обяд от запад.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца.

В планините се затопля. Дневната температура на 1200 м.н.в ще бъде около 4°, на 2000 м около -1°, а по най-високите върхове на Рила и Пирин около -5°. По южните склонове на много места ще превали дъжд, към 1200 - 1500 м.н.в дъжд и сняг, а над 1500 м сняг. По проходите ще има поледици. Вятърът ще е умерен, преди пладне от югозапад, а по-късно през деня от запад. Билните части ще са в облачния слой, с мъгла.

По Черноморието ще е облачно. По-късно през деня ще превали слаб дъжд. Вятърът през по-голямата част от деня ще е до умерен от югоизток и едва от вечерта от запад. Максимални температури до 3°-5°. Вълнението на морето ще е слабо, около 3 бала, с тенденция по северното крайбрежие към края на деня да се усили. Температурата на морската вода е 7-8°.