БДЖ ще окаже съдействие за провеждането на кампанията „Ваканция без грижи”


„Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще окаже съдействие за провеждането на  националната кампания „Ваканция без грижи”. Кампанията се организира за четвърта поредна година от Национално сдружение на сираците в България (НССБ). Събитието ще се проведе на 12-и август в гр. Варна.

Наградният фонд за победителите в състезанията, които ще бъдат проведени в рамките на „Ваканция без грижи”, е осигурен със съдействието на „Холдинг БДЖ” ЕАД, Министерство на младежта и спорта, община Варна, Българска федерация по баскетбол, Български футболен съюз и др.

Тази година в спортните състезания по футбол, баскетбол, волейбол, масов крос и др. ще участват над 350 деца и младежи между 12 и 18-годишна възраст, част от които са от социалните домове във Варна. В състезанията ще се включат активно и деца от пострадалия от наводненията варненски кв. Аспарухово. Целта на кампанията, организирана от Национално сдружение на сираците в България (НССБ), е да се подобрят условията за живот на децата, настанени в специализирани институции, чрез въвеждане на нови практики и модели относно тяхната социална адаптация. Идеята е деца, настанени в социални домове, да спортуват заедно с деца в равностойно положение и да създават нови приятелства и социални контакти с тях.

Националният железопътен превозвач ще осигури и безплатното пътуване с влак на съдиите на спортните състезания, които ще пътуват по маршрута София – Варна и обратно.

Ръководството на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД винаги е подкрепяло  инициативите за социална адаптация и интеграция на децата, лишени от родителска грижа, зачитането на техните права като пълноценни граждани на нашето общество, както и правото им на качествен и достоен живот.