Влак отнесе човек на прелеза край „Кауфланд“

Мъж на видима възраст около 60 години загина на жп прелеза на бул.“Липник“ днес около 14.20 часа. До късния следобед все още не се знаеше кой е починалият, тъй като у него не бяха открити документи за самоличност. На мястото на фаталния инцидент бяха останали само кафявите сандали и бялата шапка на мъжа, както и една ябълка. По думи на свидетели той носел цяла торба с плодове.
„Човекът стоеше до оградата, точно до табелата, на която пише, че е забранено преминаването през линията. Дълго време, може би около минута, влакът свиреше и предупреждаваше, че наближава. Когато наближи обаче закачи възрастния мъж и го влачи няколко метра“, разказа Северин Иванов, който е единственият очевидец на инцидента. Младото момче добави, че веднага на място дошла линейка. Виждало се, че мъжът е с тежка рана на главата.
Според близки до разследването жертвата е тръгнала да пресича, машинистът видял човек на релсите и веднага започнал да свири и да намалява скоростта, мъжът се върнал, но не се изтеглил достатъчно далеч от линията и стъпенката на локомотива го закачила.
Пострадалият е качен жив в линейката, но още по пътя за болницата издъхнал. Той е бил в изключително тежко състояние - с черепно-мозъчна травма и разкъсни рани по цялото тяло.
Въпреки фаталния инцидент, хората спокойно продължаваха да пресичат жп линията. Те разказаха, че няма откъде да преминават и това е единственият им удобен път. Хората като един казват, че само със забранителни табели за преминаване през релсите няма как да се сложи край на трагичните инциденти и че е необходимо да бъдат изградени пасарелки.
Влакът, който блъсна мъжа, идвал от Разпределителна гара и трябваше да пътува за Горна Оряховица.