Apple с рекордна поръчка за производство на новия iPhonе

Технологичният гигант Apple направи най-голямата поръчка досега за производство на смартфона на компанията iPhone. Огромни количества ще бъдат произведени както от 4,7-инчовия телефон, така и от 5,5-инчовата версия на iPhone 6, който ще бъде пуснат тази есен.

The Wall Street Journal цитира неназовани източници, според които от Apple са поръчали производството на 70-80 млн. смартфона до края на годината.

Огромната поръчка показва, че фирмата е уверена в успеха на новата версия на iPhone, коментират експерти. Миналата година, преди пускането на iPhone 5S и iPhone 5C на пазара, от фирмата поръчаха около 50-60 млн. устройства.

Изданието отбелязва, че увеличеното търсене от страна на Apple е резултат от партньорството на компанията с China Mobile и желанието да популяризира смартфона на развиващите се пазари.

Доставчиците Foxconn и Pegatron ще започнат производството на 4,7-инчовата версия на iPhone следващия месец. 5,5-инчовото устройство пък ще бъде произведено от Hon Hai Precision Industry Co през септември. Твърди се, че моделът с по-голям размер ще бъде пуснат на пазара няколко месеца след 4,7-инчовия.