Сърбия, Гърция и Турция примамват студентите с оферти за 8 декември

Идва моментът, в който студентите официално могат да се отдадат на забавление. Със сигурност планирането на 8 декември вече е започнало при любителите на купоните. Със сигурност и тренировките за издръжливост в празничната вечер са в напреднала фаза. Не е тайна, че повечето студенти нямат големи изисквания за начина, по който ще отпразнуват 8 декември. Стига им има достатъчно съмишленици, евтини алкохол и храна и евентуално място, където да легнат по някое време. Затова младите предпочитат да наемат вили по села и малки градове, най-често в планинските райони, където нощувките са на повече от символична цена, а празничната вечеря е въпрос на екипно студентско творчество.
С доста по-различен облик обаче се открояват публикуваните в сайтове за намаления предложения на туристическите фирми и хотели.
Посещение на Погановски и Суковски манастир и пешеходна разходка в Ниш
предлагат сръбските ни съседи. Офертата обаче не се изчерпва с опознаване на културно-историческите забележителности и включва задължителната за празника примамка - вечеря с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки, както и жива музика. По време на обиколката край Суковския манастир се предлага и друга атракция - възможността студентите да си купят традиционната блага суковска ракия. Както и повечето предложения за празника, и това предполага пристигане на 7 декември и отпътуване на 9-ти. Цената за един човек е 125 лева, като в нея се включва и придвижването с автобус, и екскурзовод.
Местността Рупите и църквата „Света Петка“ предлага като бонус
офертата за отбелязване на 8 декември в Гърция. Тя включва настаняване в подножието на Олимп с включени закуски, красива гледка към Средиземно море, музика, забавления и вкусно празнично меню, придружено от жива музика. Това могат да получат студентите на своя празник срещу 159 лева. Допълнително заплащане ще им осигури в деня преди самата празнична вечер туристическа обиколка до местността Метеора. По време на разходката ще може да се разгледат най-големият манастир „Великия Метеор“, изворите на богинята на любовта Афродита, параклисът „Св. Параскева“, както и византийският замък „Платамонас“.
Със сауна, парна баня и закрит басейн примамва
оферта за купон на плажа в Паралия Катерини. За 109 лева освен спа процедурите, студентите ще получат 2 нощувки със закуски и вечери. Партита с изглед към морето предлагат и хотели в Халкидики срещу куверт от 185 лева.
Пазарене с търговци на дребно с аромат на турско кафе
местната ракия „ракъ“ и вкус на локум и пишмание предлагат хотелиери в другата ни южна съседка Турция. И в тяхната оферта не липсват атрактивни бонуси като обиколка на Мол „Оливиум“ в Истанбул, разходка в Одрин и посещение на църквата „Св.Св.Константин и Елена“. Цената от 119 лева обаче не включва нито празнична вечеря, нито разходка с кораб по Босфора, посещение на двореца Долма Бахче Сарай и най-новия 55-етажен небостъргач в града Мол „Сапфир“. Срещу допълнително заплащане младите ще имат възможността да се насладят и на други забележителности като Миниатюрк парк и уникално кино изживяване в 4D формат, което пресъздава разходка с хеликоптер над Истанбул.
Руйно мелнишко вино и караоке са сред по-любопитните оферти
из родните туристически дестинации. Нощувка със закуска за двама, празнична вечеря с парти и руйно вино до зори срещу 98 лева предлага хотел в Мелник. Парна баня и подобаващо отпразнуване на 8 декември за 60 лева е офертата за два дена купон на хотелиер в Добринище. Пакет за 84 лева включва парти пакет за празника в гърменското село Марчево. Освен две нощувки със закуски и вечеря, в предложението е описан и караоке купон. Традиционно най-много оферти за отбелязване на студентския празник идват от планинските курорти. Банско, Пампорово и Боровец са и сред най-посещаваните дестинации за купон и щуро изкарване на 8 декември. Там предложенията за две нощувки се движат също в рамките на 100 лева.
Не е за пренебрегване и купонът с дъх на лято, който предлагат и родните черноморски курорти. Най-често офертите към студентите идват от Св.Константин и Елена, Златни пясъци и Несебър. Нощувката в родните хотели на морето се движи около 40-50 лева.
Независимо коя локация ще изберат за своя празник младите, не трябва да забравят, че кувертът за купона е само част от разходите за 8 декември. Ако към тях се добавят новите тоалети и аксесоари, към които най-често прибягват студентите, разходите за транспорт, джобните за хранения, които не са включени в офертата, и купон до сутринта в дискотека, със сигурност бюджетът ще нарасне тройно.