Ученици от Европейското почетоха жертвите на автомобилни катастрофи

Ученици от Училището за европейски езици почетоха паметта на жертвите на автомобилни катастрофи на пешеходната пътека на ул. „Плиска“, където на Коледа през 2011 година бе отнет животът на 12-годишната Ники. Децата  положиха цветя на мястото и призоваха шофьорите и пешеходците да бъдат внимателни на пътя. Третокласници и четвъртокласници закачиха на крайпътните заграждения свои рисунки по темата.
Повод за инициативата на Ученическия съвет беше Световният ден за възпоменание на жертвите на пътно-транспортни произшествия - 17 ноември. Ние сме съпричастни към проблема и настояваме да се спазват правилата за движение, защото няма нищо по-ценно от човешкия живот, каза пред „Утро“ Мирел Абтулова от 11а клас, която е и председател на Ученическия съвет. Тя припомни, че точно на тази пешеходна пътека преди инцидента с Ники е нямало никакви предупредителни знаци.
Малките ученици пък споделиха, че в училище ги учат как да пресичат и дори когато са на „зебра“, първо да се огледат. Шофьорите много бързат, но трябва да се научат да пазят децата и възрастните, казаха малчуганите.